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Our Oils - 100% Italian

The entire oil production of the La Madre Terra cooperative is ensured by the contribution of our members' olives.

In the area are cultivated olive groves of the native varieties Cerasuola, Biancolilla and to a lesser extent Nocellara del Belice. The oil extracted from the blend is slightly veiled, golden yellow in color with intense green hues, with hints of artichoke, tomato, almond. Intense fruity, with a balanced sense of bitterness and spiciness.

From an analytical point of view, the free acidity on average does not go beyond 0.3%, while the polyphenol content expressed as mg. of tyrosol/kg. of oil is on average between 250 and 500 mg./kg.

All olive production is traced and certified UNI EN ISO 22005:2008.

I nostri percorsi si divididono in 2 tipologie

Visita del frantoio e degustazione dei nostri oli con assaggiatore professionista

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Visita del frantoio, degustazione dei nostri oli con assaggiatore professionista e degustazione di prodotti tipici con menù dedicato di 6 portate

Pacchetto 1

Pacchetto 2

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  • Oil testing experience
    Oil testing experience
    Multiple Dates
    Mon, Sep 23
    Sciacca
    Sep 23, 2024, 11:00 AM – 1:00 PM
    Sciacca, Via Lioni, 20, 92019 Sciacca AG, Italia
    Sep 23, 2024, 11:00 AM – 1:00 PM
    Sciacca, Via Lioni, 20, 92019 Sciacca AG, Italia
    Degustazione degli oli Madreterra , presso casa dell'olio

Per tutti i i tour e le degustazioni è  richiesta la prenotazione.
Per altre info o per eventi particolari è possibile contattarci per 
telefono: (+39) 0925 25701 o per  email: info@madreterra.it

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